Képsorozaton láthatjuk, ahogy a hideg levegő elfoglalja az országot

2021. március. 04 16:20

Péntek hajnalban észak felől hidegfront éri el hazánkat. Képsorozaton mutatjuk be, hogyan árasztja el a hideg légtömeg az országot.

A hideg pénteken kora délelőtt éri el hazánkat észak felől. Először a Bodrogköz térségében lesz érezhető a változás, majd a Kisalföld irányából is megkezdődik a látványos lehűlési folyamat. A sarkvidéki eredetű légtömeg a Dunántúlon és az Alföld térségében óráról órára egyre nagyobb területet foglal el. A csapadék halmazállapota az Északi-középhegység térségében átvált esőből havazásba, de a késő délutáni, esti órákban síkvidéki területen is előfordulhat havas eső, hózápor. A Duna-Tisza-közéről szorul ki legkésőbb a meleg levegő, ott csak a szombat hajnali órákra csökken fagypont alá a hőmérséklet.

Péntek  délelőtt 10 óra

11 óra

12 óra

13 óra

14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Szombat, 0 óra

1 óra

2 óra

3 óra

4 óra

5 óra

6 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Ismét egy ujabb frontálzóna okoz kellemetlen tüneteket. A szél a front nyomában időnként megerősödik ezért hidegebbnek érezhetjük a levegőt. A csapadék kimossa az allergén virágport a levegőből, ezért az allergiások kicsit fellélegezhetnek. Görcsös migrénes fejfájás kialakulhat.

A légnyomás csökken.