Kezdődik a nyár

2017. május. 27 5:00

Tegnaphoz képest ismét melegszik az idő néhány fokkal, a szél már csak kissé mérsékli hőérzetünket.

Kellemes, napos, kora nyári időben lesz részünk, csapadék nem várható. A Nyugat-Dunántúlon, valamint az Alföld keleti felében erős lökések kísérhetik az északi, északkeleti szelet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 27 fok között várható.

 

vasárnap

Derült, napos, csapadékmentes idő várható. Az északkeleti szél helyenként megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 14 fok között, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 fok körül alakul.

 

hétfő

Többnyire derült, napos idő várható, csapadék nem lesz. A változó irányú szél jellemzően mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 29 fok között alakul.

 

kedd

Többnyire derült, napos idő várható csapadék nélkül. A délnyugati szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16 fok között, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30 fok körül alakul.

 

szerda

Erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés várható több-kevesebb napsütéssel, és főként az ország északi felén kell helyenként záporra, zivatarra számítani. A változó irányú szél helyenként megélénkül, de zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18 fok között, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30 fok körül alakul.

 

csütörtök

Erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés várható több-kevesebb napsütéssel. Elszórtan várható az ország területén zápor, zivatar. A változó irányú szél helyenként megélénkül, de zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20 fok között, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30 fok körül alakul.

Címkék:, ,
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.