Kilenc megyében felhőszakadásra figyelmeztetnek

2018. július. 23 8:24

Egészen az esti órákig zivatarok kialakulására kell számítani hazánkban, amelyeket a középső és keleti tájakon felhőszakadás kísérhet.

Hétfőn napközben ismét egyre több helyen alakul ki zivatar. A legintenzívebb zivatarok az Alföldön és a Dunántúl délkeleti peremén fejlődhetnek ki, míg az Alpokalja és az ország északkeleti megyéi (Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg) tűnnek a legkevésbé zivatarosnak. Délután észak felől stabilizálódni kezd a légkör, és a kiterjedtebb zivatartevékenység egyre inkább a déli, délkeleti országrészre korlátozódik. A zivatarokat elsősorban felhőszakadás (akár 25-30 milliméter csapadék) kísérheti, de egy-egy gócban jégeső (jellemzően 1-2 centiméter alatti átmérővel) és viharos széllökések is előfordulhatnak. Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőre kilenc megyére figyelmeztetést adott ki a felhőszakadás kialakulásának veszélye miatt. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sok lesz a felhő a Kárpát-medence felett, ezért a hőség sem lesz annyira tikkasztó és az UV sugárzást is mérsékli a borult idő. A nap második felében fülledtté válik az idő, mert nedvesebb légtömeg érkezik.

A légnyomás csökken.