Kivételesen nem hétvégén romlik el az idő

2017. július. 19 9:33

Szombaton egy gyenge hidegfront érkezik térségünkbe, de a hőmérsékleten ez cseppet sem fog látszani. Igazi nyári kánikula és strandidő várható ezen a hétvégén.

szombat

Az érkező hidegfront hatására a több órás napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Szórványosan alakul ki zápor, zivatar. A szél csak zivatarok környezetében erősödhet meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 18 és 24, a legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 36 fok között várható. A Tiszántúlon várhatók a legmagasabb értékek.

 

vasárnap

Sok napsütésre számíthatunk, már inkább csak északkeleten növekszik meg időnként a gomolyfelhőzet. Északkeleten elszórtan, másutt csak egy-egy helyen alakul ki zápor, zivatar. Az északnyugati szél helyenként megerősödik, zivatar környékén viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 18 és 24, a legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 36 fok között valószínű.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Nagy lesz a hőség a hét végéig. Fronthatás addig nem várható. A megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztása nagyon fontos ebben a melegben. Ebben az átmeneti időszakban a pázsitfűfélék virágpora jelenti a legnagyobb terhelést – koncentrációjuk jellemzően a közepes-magas tartományban alakulhat. A csalánfélék pollenkoncentrációja országosan magas, a hársé és a kevésbé jelentős allergének közé tartozó szelídgesztenyéé országosan közepes. Érdemes naptejet használni, mert könnyen le lehet égni az erős UV sugárzás miatt.

A légnyomás nem változik.