Ködös reggelre ébredhetünk, figyelmeztetés érvényes

2024. január. 29 10:30

Hétfő éjjeltől kezdődően több helyen is előfordulhat sűrű, zúzmarás köd, amely csak nehezen oszlik fel. Romlanak a látási viszonyok.

Hétfőn napközben még veszélyes időjárási jelenség nem várható, de az előttünk álló éjszaka nagyobb területen is van esély sűrű (zúzmarás) köd képződésére, elsősorban az Alföld délkeleti felében, az Északi-középhegység térségében és a délnyugati, nyugati részeken. Kedden napközben a ködös helyeken csak lassan javulnak a látási viszonyok, főként a Dunától keletre eső részeken.

A HungaroMet Nonprofit Zrt. elsőfokú figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd veszélye miatt, Békés, Csongrád-Csanád és Zala vármegyére.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.