Látványos felvételeket tett közzé a Föld Napjára a NASA

2019. április. 25 5:03

Világszerte április 22-én ünnepeljük a Föld napját, hivatalos nevén "Földanya Nemzetközi Napját". Ez alkalomból a NASA különleges galériát állított össze bolygónkról.

Egészen új perspektívából csodálhatjuk meg Földünk szépségét a NASA felvételei segítségével. Az idei Föld Napja tiszteletére ugyanis az Űrügynökség különleges fotógalériát hozott nyilvánosságra. Az alábbiakban mutatunk be néhányat a több tucat lélegzetelállító felvétel közül.

Cumulonimbus felhőzet Afrika felett. Forrás: NASA

Felvétel a Bahamákról. A szigetek között áramló víz sötétebb színű a mélyebb árkokban. Forrás: NASA

A fagyos Dnyeper folyó. Forrás: NASA

A Namib-sivatag dűnéi. Forrás: NASA

Alaszka, Sustina gleccser. Forrás: NASA

Fitoplankton virágzás az alaszkai Pribilof-sziget közelében. A zöld és világoskék árnyalatok a fitoplanktonok hatalmas populációinak jelenlétéről tanúskodnak. Forrás: NASA

Az egyiptomi Nasszer-tó a világ egyik legnagyobb mesterséges tava. A tó létrehozása az egyiptomi elnök, Gamal Abdul Nasser nevéhez fűződik. Forrás: NASA

Madagaszkár szíve. Forrás: NASA

A hófödte hegycsúcsok között fekvő Yamzho Yunco-tó Tibetben. Forrás: NASA

A Hold és a Föld a Marsról. Forrás: NASA

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Melegfront

A nap nagy részében még frontmentes idő várható, majd az esti órákban nyugat felől egy melegfront éri el hazánkat. A magasban beáramló meleg levegő csak a nagyon érzékenyeknél okozhat esetleg panaszokat. Zivatarok már csak az Északi-középhegység térségében alakulhatnak ki. Környezetükben izgatottság és asztmatikus panaszok kialakulhatnak. A déli órákban erős UV sugárzásra kell számítani. A kültéri allergén gombák spóraszáma továbbra is elérheti a magas-nagyon magas szintet.
A légnyomás alig változik.