Látványos felvételeket tett közzé a Föld Napjára a NASA

2019. április. 25 5:03

Világszerte április 22-én ünnepeljük a Föld napját, hivatalos nevén "Földanya Nemzetközi Napját". Ez alkalomból a NASA különleges galériát állított össze bolygónkról.

Egészen új perspektívából csodálhatjuk meg Földünk szépségét a NASA felvételei segítségével. Az idei Föld Napja tiszteletére ugyanis az Űrügynökség különleges fotógalériát hozott nyilvánosságra. Az alábbiakban mutatunk be néhányat a több tucat lélegzetelállító felvétel közül.

Cumulonimbus felhőzet Afrika felett. Forrás: NASA

Felvétel a Bahamákról. A szigetek között áramló víz sötétebb színű a mélyebb árkokban. Forrás: NASA

A fagyos Dnyeper folyó. Forrás: NASA

A Namib-sivatag dűnéi. Forrás: NASA

Alaszka, Sustina gleccser. Forrás: NASA

Fitoplankton virágzás az alaszkai Pribilof-sziget közelében. A zöld és világoskék árnyalatok a fitoplanktonok hatalmas populációinak jelenlétéről tanúskodnak. Forrás: NASA

Az egyiptomi Nasszer-tó a világ egyik legnagyobb mesterséges tava. A tó létrehozása az egyiptomi elnök, Gamal Abdul Nasser nevéhez fűződik. Forrás: NASA

Madagaszkár szíve. Forrás: NASA

A hófödte hegycsúcsok között fekvő Yamzho Yunco-tó Tibetben. Forrás: NASA

A Hold és a Föld a Marsról. Forrás: NASA

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Az északi országrészen vonul át a hidegfront. Ott változékonyabban alakul az időjárás. Délen marad a hőség. Ilyenkor megszaporodnak a rosszullétek. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár eleji időjárás kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már megjelentek a levegőben. A csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a magas, a pázsitfűféléké és az útifűé az alacsony-közepes tartományban alakulhat.

A légnyomás emelkedik.