Ma este állíthatjuk az órákat, kezdődik a téli időszámítás

2021. október. 30 14:15

Vasárnap hajnali 3 órakor 2 órára kell visszaállítani az órákat, azaz egy órával többet alszunk. Már lefekvés előtt, szombat este érdemes óráját visszaállítani.

Az óraátálítás oka és a célja, hogy a lehető legjobban kihasználjuk a napsütéses órákat az év minden napján – valódi hatékonyságát azonban sokan vitatják. Emellett igen megterhelő lehet az emberi szervezet számára maga az átállás időszaka.

Az Európai Parlament ugyan 2019 márciusában az óraátállítások eltörlése mellett döntött, melyet 2021-től már a gyakorlatban is be kellett volna vezetni, a koronavírus járvány miatt azonban a megvalósítás csúszik. A legtöbb tagállam még arról sem hozott döntést, hogy a téli, vagy nyári időszámítást kívánják-e véglegesként alkalmazni, így még várhatóan több óraátállítás is előttünk áll.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás csökken.