Már nem fognak egy hurrikántól kártyavárként összedőlni a floridai házak

2018. november. 10 16:00

Miután a Michael nevű hurrikán átrobogott a Floridai-félszigeten, sokan úgy vélték, hogy Floridának még szigorúbb építési szabályokra van szüksége.

Több ház Floridában, Mexikó Beach-en sértetlen maradt a Michael hurrikán pusztítása után. Az épületeket úgy tervezték, hogy a szerkezet szél általi terhelhetősége jóval meghaladja a korábban érvényes építési előírásokat. Az építési szabályzatokat a közelmúltban korszerűsítették, különös tekintettel a viharral szembeni ellenálló képességre. Azóta még nem épült sok új ház Mexico Beach-en. Az Andrew hurrikán után Floridában nagyon szorgalmazták az építési szabályzatok megerősítését. Miután végrehajtották az Andrew, Irma és Charley után a szigorításokat, az új házak már jól vizsgáztak a későbbi viharokban. Az új szabályok főleg a tetőzet megerősítésére és a nagy nyomás ellenálló képességre fókuszálnak.
A szigorúbb szabályozás emeli a házak építésének költségeit, de a legtöbb ember egy hurrikán-rezisztens otthont szeretne. Amikor valaki egy vízparti otthont vásárol, megfontolja, hogy mennyibe fog kerülni az ingatlan ténylegesen. A jelzáloghitel, a lakás biztosítása és karbantartása is fontos tényezők. Amikor egy vevő házat szeretne, az építés fajtája óriási szempont. A betonvázas épületek komoly előnyt élveznek a vásárlásnál, a könnyűszerkezetes házakkal szemben. Drága dolog a keményebb időjárásnak ellenálló házat építeni, de hosszú távon kifizetődő. A masszív tető, a hurrikán álló ablakok mind extra költséget jelentenek egy ház építésénél.

Mindenki védettséget szeretne a hurrikánok ellen. A Michael hurrikán után talpon maradt házak azok, amelyek már az új szabályozás szerint épültek. Az Irma hurrikán után az első 48 órában többekben felmerült, hogy az új szabályozás nem jó. Miután megvizsgálták a helyszíneket, rájöttek, hogy a drónok, amelyek a rombolás helyszínére repültek, ugyan rengeteg törmeléket mutattak, de az alatta lévő házak jó állapotban voltak.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Az északi országrészen vonul át a hidegfront. Ott változékonyabban alakul az időjárás. Délen marad a hőség. Ilyenkor megszaporodnak a rosszullétek. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár eleji időjárás kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már megjelentek a levegőben. A csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a magas, a pázsitfűféléké és az útifűé az alacsony-közepes tartományban alakulhat.

A légnyomás emelkedik.