Másodfokú figyelmeztetés érvényes a heves zivatarok miatt

2018. augusztus. 26 8:28

A hidegfront heves zivatarok kíséretében vonul át az országon, három tiszántúli megyében másodfokú figyelmeztetés érvényes.

Az egyre inkább északkelet felé áthelyeződő zivatarrendszer nyomában több helyen – főképp a Duna-Tisza közén, az Észak-Alföld és az Északi-középhegység területén – intenzív csapadékra (10-40 milliméter), viharos szélrohamokra (50-90 km/óra), néhol nagy méretű jégre lehet számítani. Napközben kiemelten a Tiszántúlon, északkeleten várható még intenzívebb, helyenként heves zivatartevékenység. Itt néhol 90 km/órát meghaladó szélroham is valószínű. Késő este keleten is fokozatosan megszűnhetnek a zivatarok. A Dunántúlon az északnyugati szelet kísérő legerősebb széllökések elérik a 60-65, főképp a Dunántúli-középhegység és a Balaton térségében a 70-75 km/órát, majd késő estére veszíthet erejéből a szél. A Zemplén, Bodrogköz térségében a késő délutáni óráktól szintén viharossá fokozódhat (zivataroktól függetlenül is) az északkeleti irányú szél. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.