Másodfokúra emelték a figyelmeztetés szintjét

2018. május. 23 10:49

A zivatarokat szerdán és csütörtökön is helyenként felhőszakadás kísérheti, hazánk nagy részén elsőfokú, két megyében pedig másodfokú figyelmeztetés érvényes.

Szerdán többfelé valószínű zivatarok kialakulása, nagyobb számban a Dunántúlon, kisebb számban a Tiszántúlon. A zivatarokhoz felhőszakadás társulhat (30 milliméter, főként délnyugaton helyenként 40 milliméter is hullhat), valamint viharos szél és jégeső is kísérheti őket. Éjszaka is valószínű zivatarok kialakulása főként a Dunántúlon, amelyeket néhol felhőszakadás kísérhet. Az OMSZ Somogy és Baranya megyére másodfokúra emelte a figyelmeztetés szintjét a várhatóan intenzív és nagy mennyiségű csapadék miatt. További 13 megyében elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Csütörtökön is többfelé számíthatunk zivatarokra, amelyeket felhőszakadás kísérhet. Felhőszakadásra kisebb esély az északkeleti megyékben van, de zivatar ott is előfordulhat. A zivatarokat néhol viharos szél és jégeső kísérheti. Az Országos Meteorológiai Szolgálat öt északkeleti megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sok lesz a felhő a Kárpát-medence felett, ezért a hőség sem lesz annyira tikkasztó és az UV sugárzást is mérsékli a borult idő. A nap második felében fülledtté válik az idő, mert nedvesebb légtömeg érkezik.

A légnyomás csökken.