Megdőlt a fővárosi melegrekord

2019. június. 14 8:10

Tetőzik a hőhullám, melynek nyomán vasárnapig rendre megközelítjük az eddig mért legmagasabb napi értékeket. Csütörtökön Budapesten jegyeztek új napi rekordot.

Új napi maximum-hőmérsékleti rekord született csütörtökön a fővárosban: a korábbi, 2000-ben jegyzett 35,0 fokot (Budapest-Pestszentlőrinc állomás)  0,3 fokkal léptük túl. Az új, 35,3 fokos rekordot Újpesten mérte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legmelegebb Adonyban volt a csütörtöki nap folyamán, de a 35,9 fok egy egész fokkal elmarad az országos napi maximum rekordtól (Kecskemét K-Puszta, 2000).

Térkép forrása: https://www.facebook.com/orszagosmeteorologiaiszolgalat/

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatás nem terheli a mai napon sem szervezetünket, viszont a kánikula tovább fokozódik. Ügyeljünk, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasszunk. Fülledtté válik a levegő, ami miatt sokasodhatnak a rosszullétek. A következő napokban a parlagfű pollenkoncentrációja északon, északnyugaton jellemzően a magas, az ország többi részén a nagyon magas tartományban alakul. Magas szintet érhet el helyenként a csalánfélék és a kenderfélék pollenkoncentrációja is.

A légnyomás csökken.