Megjött az első országos fagy

2020. november. 22 10:05

Az idei ősz jelentősen enyhébb a szokásosnál, így aztán nagyon sokáig tartott, míg kialakult az első olyan időjárási helyzet, amikor az egész országban fagypont alá csökkent a hőmérséklet.

A hidegfront után beáramló hideg, száraz légtömegnek, a derült égnek és a gyenge légmozgásnak köszönhetően erős volt az éjszakai lehűlés, -1 és -10 fok közé csökkent a hőmérséklet az országban. A leghidegebbet kivételesen nem Zabaron vagy Szécsényben, hanem Pest megyében, Kakucson mérték, ott -9,7 fokig csökkent a hőmérséklet (Zabar mindössze egy tized fokkal maradt le, ott -9,6 fokon állapodott meg a minimum hőmérő). A következő reggeleken már enyhébb időre számíthatunk, ugyanis hazánk egyre nagyobb részén képződik köd, illetve felhőzet, amely gátolja az erős éjszakai kisugárzást.

Térkép forrása: https://www.facebook.com/orszagosmeteorologiaiszolgalat

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.