Mennyi hó és eső hullott eddig?

2017. november. 30 10:34

A tegnap reggel óta nálunk vendégeskedő ciklon kiadós mennyiségű esővel, a hegyekben pedig nagy havazással teszi tiszteletét hazánkban. De mennyi esett idáig?

Az ország északi és nyugati tájain több helyen síkvidéki területeken is megmaradt a hó. Az Alpokalján és a Kisalföldön de a főváros északnyugati kerületeiben és a Dunakanyarban is 2-5 centméternyi összefüggő hóréteg alakult ki. Az északi hegyekben (Pilis, Gerecse, Mátra, Börzsöny stb.) 15-20 centiméter hullott eddig és az esti órákig ez a mennyiség még jelentősen, 5-12 centiméterrel fog várhatóan növekedni.

kép forrása: met.hu

Esőből is komoly mennyiség jutott. A Dunántúl északi és nyugati területein 15-25 milliméter esett, de a Duna-Tisza-közén is 10-15 milliméter hullott az utóbbi 24 óra folyamán.

kép forrása: met.hu

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.