Merre kell esőre számítani a keddi nap folyamán?

2020. január. 27 14:26

A kedd reggeli órákban egy hidegfront éri el hazánkat. Bemutatjuk, merre kell átvonulása során esőre számítani az országban.

Nyugat, délnyugat felől egyre nedvesebb levegő áramlik fölénk, emiatt az országban sokfelé kell csapadékra számítani a keddi nap folyamán. Az alábbi képsorozaton bemutatjuk, hogy a hidegfront csapadékhulláma mikor vonul át hazánk felett.  A legtöbb eső várhatóan a Dunántúlon hull majd, arrafelé az esti órákig akár 10-15 milliméter is eshet. Radarképeinken folyamatosan nyomon követheti, hogy épp az ország mely tájain hull csapadék.

Kedd reggel, 7 óra

8 óra

9 óra

10 óra

11 óra

12 óra

13 óra

14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Szerda, 0 óra

1 óra

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Az északi országrészen vonul át a hidegfront. Ott változékonyabban alakul az időjárás. Délen marad a hőség. Ilyenkor megszaporodnak a rosszullétek. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár eleji időjárás kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már megjelentek a levegőben. A csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a magas, a pázsitfűféléké és az útifűé az alacsony-közepes tartományban alakulhat.

A légnyomás emelkedik.