Mindenkit meglepett, hol bújt meg az áradás elől egy tigris

2019. július. 22 16:27

Egy indiai nőstény tigris, amelyet a monszun okozta áradások űztek el természetes élőhelyéről, úgy döntött, hogy egy közeli házban pihen meg.

Indiában, Assam államban a hetek óta tartó árvíz arra kényszerített egy tigrist, hogy megszökjön a Kaziranga Nemzeti Parkból. Először csütörtök reggel észlelték, a nemzeti parknál az autópálya közelében. A tigris végül egy közeli otthonba menekült, ahol kényelmesen elfeküdt egy ágyon.

Nem meglepő, hogy az ott lakó család a helyiségből azonnal elmenekült, ahogy meglátták a tigrist. A tigris nagyon kimerült a megpróbáltatásoktól, ezért sziesztázott a tulajdonos ágyán. Pihenésében senki sem zavarta meg őt. Arrafelé nagyon nagy tiszteletet élveznek a vadon élő állatok.

Kép forrása: AFP

A Kaziranga Nemzeti Park dolgozói érkeztek, hogy visszajuttassák a tigrist a vadonba. Biztonságos menekülési útvonalat hoztak létre, ezzel egy órára blokkolva a forgalmat az autópályán. Ahhoz, hogy felébresszék az állatot, a csapat petárdákat használt. Csütörtök délután, mikor a tigris felébredt visszaterelték a biztonságos erdőbe.

Az idei monszun már legalább 78 ember halálát követelte Indiában és Nepálban. Ezen a héten Assam államban átlagosan közel 150 milliméternyi csapadék hullott naponta. Ez jóval több, mint az ilyenkor megszokott napi mennyiség.  Általában a területen naponta átlagosan 90 milliméter hullik ugyanezen időszakban.

Az monszun szélrendszere a nedvességet a Himalája lejtőinek nyomja. Ezért vannak a hegység déli oldalán, beleértve Assam államot is, nagyon heves esőzések.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Tőlünk északra húzódnak a változást ígérő frontok, de nem hoznak lehűlést a Kárpát-medencébe. A forróság nagyon veszélyes a szervezetre. A csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a közepes-magas tartományban alakulhat, a pázsitfűféléké országosan közepes.

A légnyomás nem változik.