Mutatjuk a keddi esőzés útvonalát, óráról órára

2020. február. 03 12:35

Barátságtalan idővel telnek a következő napok: hidegfront érkezik, melynek nyomán szélvihar és jelentős esőzés veszi kezdetét a kedd hajnali-reggeli óráktól.

Az elmúlt hétvégét jellemző, kora tavaszi időnek a sarkvidék felől érkező, hideg levegő vet véget a következő két napban. A hazánkat jelenleg kitöltő, és a kedden érkező légtömegek között jelentős a hőmérséklet-különbség. Keveredésük nyomán ciklonképződés várható, komoly szélviharokra, esőzésre számíthatunk.

Az esőzés kedd hajnalban, nyugat felől érkezik, súlypontja a nap folyamán kelet felé helyeződik át. Országszerte várható kisebb-nagyobb mennyiség. A Tata-Szeged vonaltól északkeletre 10 milliméter feletti eső érkezhet, de a legtöbb csapadék hazánk északkeleti megyéiben valószínű: itt 24 óra alatt 20 milliméternél is több eső hullhat. Az alábbi képsorozaton az esőzés legvalószínűbb útvonalát mutatjuk be a hétfő délelőtti modellfuttatások alapján.

Radarképeinken folyamatosan nyomon követheti, hogy épp az ország mely tájain hull csapadék. Jellemzően 75-90 km/órás, hegyvidékeinken akár 120 km/órás széllökésekre kell készülni – érdemes figyelemmel kísérni veszélyjelzés oldalunkat is az aktuális információkért.

Kedd, éjjel 3 óra

4 óra

5 óra

6 óra

7 óra

8 óra

9 óra

10 óra

11 óra

12 óra

13 óra

14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.