Mutatjuk a vasárnapi esőzés útvonalát, óráról órára

2022. szeptember. 25 12:27

Melegszik az idő, az enyhébb légtömegekkel azonban eső is érkezik. Borongós nap zárja a hetet, kora estétől délnyugat felől zivatarok is útnak indulhatnak.

Hullámzó frontrendszer alakítja időjárásunkat, meleg és nedves levegő áramlik hazánk területére. Délnyugat felől több felvonásban érkezik csapadék. Kora estétől zivatar is kialakulhat, melyek délnyugatról északkelet felé mozognak majd. A délkeleti megyék kaphatják a legkevesebb esőt hétfő délig, a legtöbb esőben pedig a Dunántúlon és hazánk északi felén bízhatunk.

Az alábbi összeállításban a legfrissebb modelleredmények alapján térképeken szemléltetjük, hol várható eső vasárnap 13 óra és hétfő dél között. A hétfő délután várható esőzés útvonalát hétfőn tesszük közzé, az aktuális adatok tükrében.

Folyamatosan frissülő radarképeinken megtekinthetik, hogy merre hull csapadék az országban, az aktuális információkért pedig érdemes figyelemmel kísérni veszélyjelzés oldalunkat is.

Vasárnap, 13 óra körül

Vasárnap, 14 óra körül

Vasárnap, 15 óra körül

Vasárnap, 16 óra körül

Vasárnap, 17 óra körül

Vasárnap, 18 óra körül

Vasárnap, 19 óra körül

Vasárnap, 20 óra körül

Vasárnap, 21 óra körül

Vasárnap, 22 óra körül

Vasárnap, 23 óra körül

Hétfő, 0 óra körül

Hétfő, éjjel 1 óra körül

Hétfő, éjjel 2 óra körül

Hétfő, éjjel 3 óra körül

Hétfő, 4 óra körül

Hétfő, 5 óra körül

Hétfő, 6 óra körül

Hétfő, 7 óra körül

Hétfő, 8 óra körül

Hétfő, 9 óra körül

Hétfő, 10 óra körül

Hétfő, 11 óra körül

Hétfő, dél

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Egy gyenge hidegfront érkezik, mely jelentősebb változást nem hoz. De a frontérzékenyek idegrendszere jelezheti a légtömeg cserét. Görcshajlam növekedés, fejfájás, vérnyomás emelkedés és aluszékonyság előfordulhat.
A légnyomás emelkedik.