Mutatjuk az esőzés útvonalát

2020. május. 23 11:32

Az éjszakai órákban hidegfront vonul végig hazánkon, több helyen számottevő esőben bízhatunk. A frontot viharos széllökések, zivatarok kísérik.

Szombaton, a késő esti órákban északnyugat felől hidegfront érkezik, melynek hatására a Dunántúlon egyre többfelé alakulhatnak ki zivatarok. Az Észak-Dunántúlon hevesebb zivatar is felléphet. Viharos széllökésekre, egy-egy helyen felhőszakadásra, akár kisebb méretű jégesőre is számítani lehet a zivatarok környezetében. A front kelet felé halad tovább az éjszaka folyamán és vasárnap, a hajnali, reggeli óráktól már délen, északkeleten, illetve keleten alakulhatnak ki további zivatarok.

A legtöbb csapadék északnyugaton és északkeleten valószínű, jellemzően 10-15 milliméterre van kilátás ezeken a területeken (de zivatar környezetében, lokálisan máshol is előfordulhat nagy mennyiség). Az ország más tájain 5 milliméter körüli mennyiség hullhat.

Az alábbi térképeken órás bontásban mutatjuk be a szombat este 21 óra és vasárnap dél közötti időszakban várható esőzés legvalószínűbb útvonalát, a legfrissebb modelleredmények alapján. Radarképeinken nyomon követheti, épp az ország mely tájain hull csapadék.

Szombat, 21 óra

22 óra

23 óra

Vasárnap, 0 óra

Vasárnap, éjjel 1 óra

2 óra

3 óra

4 óra

5 óra

6 óra

7 óra

8 óra

9 óra

10 óra

11 óra

Vasárnap, dél

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Kettősfronthatás

Aluszėkonysãg, koncentrációs problémák és reakció idő növekedés előfordulhat. Migrénes, görcsös fejfájás is kialakulhat.
Az elkövetkező napokban a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja országosan a közepes-magas tartományban alakul.
A légnyomás alig változik.