Mutatjuk, hol enyhítheti az aszályt a hidegfront, óráról órára

2022. július. 25 21:07

Éjszaka hidegfront éri el hazánkat, amely a Dunántúlon átmenetileg enyhíti a hőséget és összességében több helyen számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására.

Az alábbi képsorozaton látható, hogy a számítógépes modell előrejelzés szerint az ország mely részeire, mikor érkeznek záporok, zivatarok a kedd hajnali órától a szerda éjfélig tartó időszakban. Az eső leghamarabb a nyugati megyékben ered el, majd kedd délelőtt a Dunántúlon egyre több helyen számíthatunk záporokra, zivatarokra. Délután már főként az Északi-középhegységben eshet, az Alföldön csak kevés helyen várható csapadék.

A legtöbb csapadék ezúttal a Dunántúl északnyugati területein várható, arrafelé 5-15 milliméter eső várható, másutt csak kisebb körzetekben fordulhat elő 5 milliméternél több csapadék. Az Alföldön ezúttal is nagyobb területek teljesen kimaradnak a csapadékból.

A záporok, zivatarok aktuális előfordulási helyeit megtekinthetik radarképeinken.

Kedd, hajnali 4 óra

5 óra

6 óra

7 óra

8 óra

9 óra

10 óra

11 óra

12 óra

13 óra

14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Szerda 0 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.