Mutatjuk, hol ered el az eső éjszaka, óráról órára

2022. június. 22 10:14

Éjszaka hazánk nyugati, délnyugati megyéiben zivatarok alakulhatnak ki, a hevesebb gócokból jelentős csapadék érkezhet. Ezzel szemben az ország északkeleti tájai ismét kimaradnak az öntözésből.

Nyugat felől csapadékzóna éri el hazánkat az esti óráktól kezdődően. Jellemzően az ország délnyugati felére érkezik akár kiadós öntözés az előttünk álló éjszaka. Zivatarokra elsősorban a Dunántúl nyugati, délnyugati felén lehet számítani, amelyek éjjel a Dél-Alföld nyugati részeire is átterjedhetnek, majd csütörtökön reggel dél felé elhagyják térségünket, délelőtt már csak néhol a Dunántúlon lehet dörgés, villámlás.

A zivatarokhoz felhőszakadás társulhat. A nyugati és délnyugati megyékben heves zivatarok kialakulására is van esély, helyenként akár 40-50 milliméter is lezúdulhat, emellett jégeső és viharos széllökés is felléphet.

Az alábbi összeállításban a legfrissebb modelleredmények alapján térképeken szemléltetjük, hol várható csapadék szerda 21 óra és csütörtök délelőtt 10 óra között.

Folyamatosan frissülő radarképeinken megtekinthetik, hogy merre hull csapadék az országban, az aktuális információkért pedig érdemes figyelemmel kísérni veszélyjelzés oldalunkat is.

Szerda, 21 óra

Szerda, 22 óra

23 óra

Csütörtök, 0 óra

Csütörtök, éjjel 1 óra

Éjjel 2 óra

3 óra

4 óra

5 óra

6 óra

7 óra

8 óra

9 óra

10 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

A szombati front hoz vasárnapra pár fokos lehűlést. Nagy lesz a hőség a hét végéig. A megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztása nagyon fontos ebben a melegben. Ebben az átmeneti időszakban a pázsitfűfélék virágpora jelenti a legnagyobb terhelést – koncentrációjuk jellemzően a közepes tartományban alakulhat. A csalánfélék pollenkoncentrációja országosan magas, a hársé és a kevésbé jelentős allergének közé tartozó szelídgesztenyéé országosan közepes. Érdemes naptejet használni, mert könnyen le lehet égni az erős UV sugárzás miatt.

A légnyomás csökken.