Mutatjuk, hol fog esni hétvégén

2021. május. 15 11:31

A nyugodt délelőttöt mozgalmasabb délután követi, ismét aktivizálódik a légkör és záporok, zivatarok alakulnak ki. A két hétvégi nap közül a vasárnap ígérkezik csapadékosabbnak.

A déli óráktól ismét aktivizálódik a légkör szombaton, szórványosan záporok, zivatarok alakulnak ki. Északnyugaton és zivatarok környezetében eshet 5 millimétert meghaladó mennyiség. A legintenzívebb zivatargócok szombaton délen várhatók.

A hétvége két napja közül a vasárnap ígérkezik csapadékosabbnak. A legtöbb eső a keleti megyékben eshet, itt akár 15 millimétert is elérheti a lehullott mennyiség. Zivatarok vasárnap kezdetben a Duna vonalától keletre, majd délután délnyugaton alakulnak ki.

Az alábbi térképek segítségével órás bontásban szemléltetjük, a legfrissebb modelleredmények alapján hol várható csapadék szombat 13 órától hétfő éjjel 1 óráig.

A záporok, zivatarok aktuális előfordulási helyeit megtekinthetik radarképeinken.

Szombat 13 óra

14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Vasárnap 0 óra

Vasárnap, éjjel 1 óra

Vasárnap 2 óra

Vasárnap 3 óra

Vasárnap 4 óra

Vasárnap 5 óra

Vasárnap 6 óra

Vasárnap 7 óra

Vasárnap 8 óra

Vasárnap 9 óra

Vasárnap 10 óra

Vasárnap 11 óra

Vasárnap dél

Vasárnap 13 óra

Vasárnap 14 óra

Vasárnap 15 óra

Vasárnap 16 óra

Vasárnap 17 óra

Vasárnap 18 óra

Vasárnap 19 óra

Vasárnap 20 óra

Vasárnap 21 óra

Vasárnap 22 óra

Vasárnap 23 óra

Hétfő 0 óra

Hétfő éjjel 1 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Kettősfronthatás

Az ország keleti felén még tartja magát a frontálzóna. Így az ott élők tapasztalhatnak továbbra is kellemetlen tüneteket. Görcsös migrénes fejfájás kialakulhat. Időnként megerősödik a szél, ami csökkenti a hőérzetet. Érdemes fényvédő krémet használni a leégés ellen, mert az erős szélben nem érezzük a napsütés erejét. A pázsitfűfélék pollenje nagyon magas koncentrációban van jelen a légkörben.

A légnyomás nem változik.