Mutatjuk, hol fog esni szilveszterkor

2020. december. 31 11:08

Esős idővel ér véget a 2020-as év; nyugaton fagy, az ország keleti felén sokfelé eső kíséri a szilvesztert. A legnagyobb mennyiség délkeleten várható.

Mediterrán ciklon okoz több helyen esős időt az év utolsó napján. A ciklon csapadékzónája fokozatosan kelet, északkelet felé helyeződik át, az ország keleti felén többfelé éjszaka is kitart az esőzés. A legtöbb eső a Baja-Kisvárda vonaltól keletre eshet, itt jellemzően 10 milliméter körüli mennyiség várható péntek reggelig, délkeleten azonban akár 20 milliméter is lehullhat. Északkeleten, a hegyvidéki területeken havas eső, hó is hullhat. A Dunántúl nagyobb része kimarad a mai csapadékból.

Az alábbi térképek segítségével a csapadékzóna legvalószínűbb útvonalát mutatjuk be csütörtök 14 órától péntek délig a legfrissebb modelleredmények alapján, órás bontásban.

Radarképeinken nyomon követheti, épp az ország mely tájain hull csapadék.

Csütörtök, 14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Péntek, éjfél

Péntek, éjjel 1 óra

2 óra

3 óra

4 óra

5 óra

6 óra

7 óra

8 óra

9 óra

10 óra

11 óra

Péntek, dél

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sok lesz a felhő a Kárpát-medence felett, ezért a hőség sem lesz annyira tikkasztó és az UV sugárzást is mérsékli a borult idő. A nap második felében fülledtté válik az idő, mert nedvesebb légtömeg érkezik.

A légnyomás csökken.