Mutatjuk, hol hullhat a legtöbb eső a délutáni zivatarokból

2019. június. 27 14:26

Megérkezett a hőséget mérséklő hidegfront, melynek nyomán egyre fokozódik a zivatartevékenység.

Hidegfront vonul át hazánkon, melynek nyomán intenzív zivatarok pattannak ki az északkeleti, keleti megyékben, illetve a Nyugat-, Délnyugat-Dunántúlon. Radarképeinken folyamatosan nyomon követheti, hogy épp az ország mely tájain hull csapadék.

A következő órákban a csapadékzóna dél felé mozog, a keleti területeken heves zivatarok is kialakulhatnak. A keleti határszélen helyenként 30 milliméter körüli csapadék is lezúdulhat estig. Zivatarok környezetében helyenként 90-100 km/óra feletti széllökés, valamint elszórtan 2 centiméternél nagyobb átmérőjű jég is felléphet a Tiszántúlon. Érdemes figyelemmel kísérni veszélyjelzés oldalunkat a legfrissebb információkért.

Az alábbi térképen a péntek éjfélig várható csapadékösszegek területi eloszlását mutatjuk be.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Időjárási front egészen keddig nem érkezik. Addig fokozatosan melegszik az idő és fokozódik a hőség. Még két meleg napra lehet számítani. Kedden már országszerte elsőfokú hőségriasztás lesz érvényben. A következő napokban növekszik a pollenterhelés. Az ország keleti és középső területein már nagyon magas parlagfű pollenterhelésre is számítani lehet.

A légnyomás lassan emelkedik.