Mutatjuk, hol kell viharos szélre számítani az országban

2024. január. 24 18:04

Csütörtökön a zárt felhőzet sok helyen felszakad, az északnyugati szél pedig megélénkül, megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. Térképen mutatjuk, hol kell a legnagyobb szélre számítani.

A Jocelyn névre keresztelt ciklon hidegfrontja is elhagyja hazánkat csütörtökön, amely mögött egyre nagyobb területen erősödik meg az északnyugati szél. Csütörtökön napközben északon és a középső részeken a maximális széllökések elérhetik a 70 km/h-t. Az ország középső részén, nagyjából a Győr-Budapest-Szeged vonal mentén viharossá is fokozódik a szél. Pest és Fejér vármegyében egy-egy 90 km/h erősségű széllökés is előfordulhat, ezért ott csütörtökre másodfokú figyelmeztetés van érvényben.

Az alábbi összeállításban a legfrissebb modelleredmények alapján térképeken szemléltetjük a várható legerősebb széllökéseket csütörtökön. Az időpontok helyi időben, a széllökés értékei km/h-ban vannak megadva.

Az aktuális információkért érdemes figyelemmel kísérni veszélyjelzés oldalunkat.

Az alábbi galériát megnyitva a jobb oldalon, fent látható az előrejelzett időpont.

9 fotó megtekintése
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.