Mutatjuk, hol lesz a legerősebb a szélvihar pénteken

2022. január. 27 12:18

Pénteken érkezik az első felvonás, nagy területen viharossá fokozódik az északnyugati szél egy hidegfrontnak köszönhetően. Vasárnap azonban még ennél is komolyabb szélvihar jön.

Az előttünk álló éjszaka hidegfront érkezik észak felől. Hatására nagy területen viharossá fokozódik az északnyugati szél pénteken, napközben. Főként hazánk középső területein és az Észak-Dunántúlon várhatóak 60-80 km/órás széllökések, de hazánk legnagyobb részén élénk, erős lesz a szél. Az esti órákra veszít erejéből a légmozgás, azonban élénk lökések még sokfelé előfordulhatnak.

Szombaton átmenetileg nyugodtabb időben lesz részünk, vasárnap azonban újabb hidegfront érkezik és a péntekinél is erősebb szél kerekedhet hazánk északi tájain. Erősen viharos lökések is felléphetnek a hét utolsó napján, melyről hírt adunk a későbbiek folyamán.

Az alábbi térképes összeállításban a legfrissebb modelleredmények alapján szemléltetjük, hol lesz a legerősebb a szél péntek, éjjel 1 óra és szombat reggel 7 óra között.

Péntek, éjjel 1 óra

Péntek, hajnali 4 óra

Péntek, reggel 7 óra

Péntek, 10 óra

Péntek, 13 óra

Péntek, 16 óra

Péntek, 19 óra

Péntek, 22 óra

Szombat, éjjel 1 óra

Szombat, hajnali 4 óra

Szombat reggel 7 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.