Mutatjuk, hol, mikor várható eső a következő órákban

2020. október. 11 11:30

Szomorkás, esős idő kíséri a hét utolsó napját, a legnagyobb esőzés azonban az éjszakai órákban veszi kezdetét. Térképek segítségével mutatjuk be, hol, mikor ered el az eső.

Hullámzó frontálzóna alakítja időjárásunkat vasárnap; az ország nagyobb részén borult, esős időben lesz részünk. A délkeleten, keleten élők bízhatnak több-kevesebb napsütésben a hét utolsó napján. Napközben többször, több helyen elered az eső, a legnagyobb mennyiség azonban várhatóan az éjszakai órákban hullik majd: estétől dél felől intenzív esőzés veszi kezdetét. Hétfő éjjel, hajnalban több helyen várható 20 millimétert meghaladó csapadék.

Hétfőn napközben gyengülő intenzitás mellett eleinte a középső országrészre szorulhat vissza a csapadék, majd délutántól dél felől újabb hullámban várható intenzív eső.

Az alábbiakban térképek segítségével, órás bontásban mutatjuk be a csapadék legvalószínűbb útvonalát a legfrissebb modelleredmények alapján; radarképeinken pedig nyomon követheti, épp az ország mely tájain hull csapadék.

Vasárnap, dél

13 óra

14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Hétfő éjfél

Hétfő, éjjel 1 óra

2 óra

3 óra

4 óra

5 óra

6 óra

7 óra

8 óra

9 óra

10 óra

11 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás csökken.