Mutatjuk, hol süt ki a nap a héten

2020. december. 23 9:30

Talán egyetlen időszak van, amikor kevesebben örülnek napsütésnek: karácsonykor. Az idei karácsonyi időszakba eső, borult idő és napsütés is belefér.

Hosszú ideje uralja szürkeség időjárásunkat, ma azonban az ország nyugati felén sokfelé bízhatunk több-kevesebb napsütésben. Az északkeleti területek kimaradnak a mai napsütésből, sőt, az északkeleti határszélen akár 15 milliméter eső is eshet.

Szenteste markáns hidegfront érkezik, jelentős lehűlést hoz. Csütörtökön délelőtt, a déli, délnyugati országrészben még átmenetileg felszakadozhat a felhőzet, de a holnapunk döntően borult idővel telik, országos eső érkezik. Karácsony első napja újfent borult időt hoz, délután északon bukkanhat elő a nap. Markáns változás karácsony másnapján, szombaton érkezik, ekkor ismét nagy területen süt majd ki a nap.

Szerda, 11 óra

Szerda, 15 óra

Csütörtök, 15 óra

Péntek, 15 óra

Szombat, 15 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.