Mutatjuk, hol eshet délután

2022. november. 15 10:41

Több helyen kedd délután is szükség lesz az esernyőkre, ma azonban a borongós időt még csak kisebb eső kíséri. Holnap érkezik komolyabb mennyiség.

Délnyugatról északkelet felé csapadéksáv vonul, több helyen, többször eleredhet az eső kedden. Ma még kisebb mennyiség várható, a jelentős esőzés holnap érkezik egy mediterrán ciklonnak köszönhetően.

Az alábbi összeállításban a legfrissebb modelleredmények alapján térképeken szemléltetjük, hol várható eső kedd dél és szerda éjjel 2 óra között.

Folyamatosan frissülő radarképeinken megtekinthetik, hogy merre hull csapadék az országban, az aktuális információkért pedig érdemes figyelemmel kísérni veszélyjelzés oldalunkat is.

Kedd, dél

13 óra

14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Kedd, éjfél

Szerda, éjjel 1 óra

Szerda, éjjel 2 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Az északi országrészen vonul át a hidegfront. Ott változékonyabban alakul az időjárás. Délen marad a hőség. Ilyenkor megszaporodnak a rosszullétek. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár eleji időjárás kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már megjelentek a levegőben. A csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a magas, a pázsitfűféléké és az útifűé az alacsony-közepes tartományban alakulhat.

A légnyomás emelkedik.