Mutatjuk, hol várható eső hétfőn

2023. január. 23 11:14

Hazánk délnyugati felére szorul vissza a borongós, csapadékos idő, míg északkeleten tavaszias, napfényes idő honol. Óráról órára mutatjuk a csapadékzóna útvonalát.

Míg hazánk északkeleti felén napsütésnek örülhetünk hétfőn, délnyugat felé haladva borult égbolt és esős idő fogad. A csapadék immár eső formájában érkezik, mivel átmenetileg több fokkal enyhébb az idő. A legtöbb eső a nyugati, délnyugati határszélen várható, itt több helyen 10-20 milliméter között, a Dráva mentén esetleg 20 milliméter felett alakulhat a napi csapadékösszeg.

Az alábbi összeállításban a legfrissebb modelleredmények alapján térképeken szemléltetjük a csapadékzóna útvonalát hétfő dél és kedd dél között.

Folyamatosan frissülő radarképeinken megtekinthetik, hogy merre hull csapadék az országban, az aktuális információkért pedig érdemes figyelemmel kísérni veszélyjelzés oldalunkat is.

Hétfő, dél

13 óra

14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Kedd, 0 óra

Kedd, éjjel 1 óra

Kedd, éjjel 2 óra

Kedd, éjjel 3 óra

Kedd, hajnali 4 óra

Kedd, reggel 5 óra

6 óra

7 óra

8 óra

9 óra

10 óra

11 óra

Kedd, dél

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Hidegfront hatására növekszik a görcshajlam és előfordulhat izomgőrcs és fejfájás. A parlagfű virágpora a legtöbb helyen már megjelent a levegőben.

A légnyomás nem változik.