Mutatjuk, hol várható hó a következő napokban

2021. január. 05 12:05

A hét közepén is folytatódik a változékony idő hazánkban, de az eső mellett már havazásra is van esély. Nézzük, merre számíthatunk hóra az országban.

Kedd estétől egyre többfelé kell csapadék kialakulására számítani az országban. A síkvidéki területeken jellemzően eső, havas eső valószínű, de az Alpokalján a Kőszegi-, és Soproni-hegységben, valamint a Bakonyban havazás várható. Általában 1-2 centiméter hónál nem lesz több, de az 500 méter feletti tájakon 5-8 centiméter is lehullhat. Csütörtök hajnalban markáns hidegfront éri el hazánkat, amelynek átvonulásakor többfelé várható átmenetileg havazás, havas eső, de tartósabb hóréteg kialakulása csak a hegyvidéki területeken valószínű. Az alábbi térképen a csütörtök estig várható hó mennyiségét láthatjuk.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás csökken.