Mutatjuk, hol várható további eső vasárnap délután

2023. február. 19 12:43

A rövid, napfényes, nyugodtabb periódust követően a délután folyamán záporokra, északon, északnyugaton akár zivatarra is számíthatunk. Erős, néhol viharos széllökések érkeznek.

A délelőtti csapadékzóna délkelet felé távozik hazánkból, mögötte többfelé süt a nap. Nem tart azonban sokáig a nyugalmasabb idő, a gyorsan vonuló gomolyfelhőkből záporos jellegű csapadékgócok képződnek és a déli, kora délutáni órákban zivatarok kialakulására is esély nyílik, nagyobb valószínűséggel az Észak-Dunántúlon és Pest megye térségében. Erős, helyenként viharos széllökések is előfordulhatnak. A legerősebb széllökések leginkább a magasabban fekvő helyeken, de hazánk északi harmadában síkvidéken is meghaladhatják a 70-80 km/órát.

Az alábbi összeállításban a legfrissebb modelleredmények alapján térképeken szemléltetjük, hol várható csapadék vasárnap 14 óra és hétfő éjjel 1 óra között.

Folyamatosan frissülő radarképeinken megtekinthetik, hogy merre hull csapadék az országban, az aktuális információkért pedig érdemes figyelemmel kísérni veszélyjelzés oldalunkat is.

Vasárnap, 14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Hétfő, 0 óra

Hétfő, éjjel 1 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.