Mutatjuk, hol várható zivatar délután

2022. június. 13 13:16

Hidegfront éri el hazánkat északnyugat felől, a Dunántúlon és estétől az Északi-középhegység térségében is előfordulhat zivatar. Pár fokkal mérséklődik a meleg holnapra.

A délutáni óráktól kezdődően, főként a Dunántúlon alkalmassá válnak a feltételek zivatarok létrejöttéhez egy hidegfrontnak köszönhetően. A délnyugati országrészben a délután folyamán egy-egy hevesebb zivatar sem kizárt. Késő délutántól, estétől az Északi-középhegység térségében is előfordulhat egy-egy zivataros góc.

A cellákhoz viharos széllökés, jégeső és intenzív csapadék, a nyugati, délnyugati tájakon felhőszakadás társulhat. Az éjszakai órákra fokozatosan stabilizálódik a légkör.

Az alábbi összeállításban a legfrissebb modelleredmények alapján térképeken szemléltetjük, hol várható csapadék hétfő 16 óra és éjfél között.

Folyamatosan frissülő radarképeinken megtekinthetik, hogy merre hull csapadék az országban, az aktuális információkért pedig érdemes figyelemmel kísérni veszélyjelzés oldalunkat is.

Hétfő, 16 óra

17 óra

18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Éjfél

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás csökken.