Mutatjuk, meddig fog még esni az eső, óráról órára

2022. szeptember. 17 8:56

Időjárásunkat egy hullámzó frontrendszer határozza meg, mutatjuk merre kell további kiadós mennyiségű csapadékra számítani.

Szombaton délelőtt az ország déli felén sokfelé esik az eső. A déli óráktól hazánk keleti felén is egyre többfelé intenzív esőzés kezdődik. Kora estétől várhatóan a délnyugati országrészben egyre nagyobb területen gyengül a csapadék intenzitása, majd éjfélre el is áll az eső. A keleti megyékben azonban még vasárnap reggel, kora délelőtt is eshet. Vasárnap délutánra mindenütt megszűnik a tartós esőzés, már csak helyenként alakul ki zápor, északkeleten egy-egy zivatar.

Az alábbi térképeken órás bontásban mutatjuk be az esőzés területi eloszlását, radarképeinken pedig nyomon követheti, épp az ország mely tájain hull csapadék.

Szombat délelőtt 10 óra

11 óra

12 óra

13 óra

14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Vasárnap 0 óra

1 óra

2 óra

3 óra

4 óra

5 óra

6 óra

7 óra

8 óra

9 óra

10 óra

11 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.