Mutatjuk, meddig tart a szélvihar

2020. február. 04 12:08

Várhatóan a kora délutáni órákban érkeznek a legerősebb széllökések kedden, melyek akár a 100, hegyvidékeinken a 120 km/órás erősséget is elérhetik.

Északnyugat felől egyre nagyobb területen megerősödik, erősen viharossá fokozódik a szél kedden, a következő órákban. A legerősebb széllökések várhatóan a kora délutáni órákban jelentkeznek majd, melyek akár a 100 km/órát is elérhetik – de az egész napot végig kísérik a viharos lökések. Az éjszakai órákra csillapodik a szél, majd szerdán ismét nagy területen kell erős, viharos széllökésekre készülni. Érdemes figyelemmel kísérni veszélyjelzés oldalunkat.

Az alábbi képsorozatban háromórás bontásban mutatjuk be a szélvihar érkezését, útvonalát és várható erősségét hazánk területén.

Kedd, 13 óra

16 óra

19 óra

21 óra

Szerda, 0 óra

Szerda, hajnali 4 óra

7 óra

10 óra

13 óra

16 óra

19 óra

22 óra

Csütörtök, éjjel 1 óra

Képek forrása: Országos Meteorológiai Szolgálat

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.