Mutatjuk, meddig tart a szélvihar

2018. április. 01 13:42

Az elmúlt 24 órában a Kárpát-medence felett átvonult ciklon mögött erős északnyugati áramlás alakult ki. Nézzük, mikor csillapszik a szélvihar.

Az északnyugati szelet délután 15 órakor a délnyugati és északkeleti országrészt leszámítva még sokfelé viharos (55-75 km/óra) széllökések kísérik.

18 órára nagy területen veszít erejéből a szél. Az ország nagy részén már csak erős széllökések várhatók. Viharos szélre a Mosonmagyaróvár-Baja vonal környezetében és Pest megye északi területein kell számítani.

Este 22 órára országszerte mérséklődik a légmozgás, de a Budai-hegység környezetében, a Mátrában és a Bükkben előfordulhatnak még viharos közeli lökései az északnyugati szélnek.

képek forrása: met.hu

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.