Mutatjuk, meddig tart ki a viharos szél

2021. október. 03 13:16

Az Északnyugat-Európa felett örvénylő ciklon hatására erős, északnyugaton néhol viharos széllökések kíséretében meleg levegő érkezik hazánk területére. Térképeken mutatjuk, mikor csillapodik a légmozgás.

Szép idővel telik a hét utolsó napja, a szél azonban hazánk északnyugati tájain sokfelé megerősödött, néhol viharos lökések is fellépnek a nap hátralévő részében. Az alábbi térképes összeállításban a legfrissebb modelleredmények alapján szemléltetjük, hol várható a legerősebb szél és mikor csillapodik érdemben a légmozgás.

Bár a szél az éjszakai órákra mindenhol csendesedik és viharos lökésekre már nem kell számítanunk, a következő napokat továbbra is élénk, olykor erős széllökések kísérhetik.

Vasárnap, 14 óra

17 óra

20 óra

23 óra

Hétfő, éjjel 2 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Szombatig nem kell fronthatással számolni. Az idei pollenszezon egy újabb csúcsán van túl, a pollenterhelés fokozatosan csökken. Ebben az időszakban van azonban jelen egyszerre többféle növény virágpora a levegőben, melynek következtében pollenallergia szempontjából kiemelt jelentőséggel bír. A napokban a záporok, zivatarok, illetve a lehűlés átmenetileg még tovább csökkentette a pollenterhelést. Erős lesz az UV sugárzás. Könnyen le lehet égni.

A légnyomás nem változik.