Mutatjuk, mennyi eső hullhat hétfő estig

2019. március. 11 14:24

Kisebb, pár milliméteres esőre van kilátás a délnyugati területeken hétfő délután: a legnagyobb mennyiség várhatóan 5 milliméter lesz. Északnyugaton megdörrenhet az ég.

Délnyugaton több helyen, másutt elszórtan várható eső, zápor hétfőn, a délutáni órákban. Az alábbi térképen bemutatjuk, hétfőn késő estig hol és összesen mennyi esőre van kilátás.

Kisebb mennyiség várható, leginkább délnyugaton – itt zömmel 1-5 milliméter hullhat. Másutt, főként a nyugati országrészben és északkeleten mindössze csepereghet az eső.

A délutáni órákban egy-egy helyen északon, elsősorban a Dunántúl északi felében zivatar kialakulhat. Záporok, illetve zivatar környezetében jégdara (kis méretű jég) hullhat. Északnyugaton továbbra is elsőfokú riasztás érvényes a viharos erősségű széllökések miatt. Érdemes figyelemmel kísérni az aktuális veszélyjelzést.

Címkék:, ,
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Az esti órákban észak felől egy hidegfront érte el hazánkat, minek hatására lehűl az idő. A front az érzékenyebbeknél fáradtság és tompaság érzést okozhat. Görcsös, migrénes fejfájás is előfordulhat. A megerősödő szél jelentősen csökkenti a hőérzetet. A tiszafafélék, a juhar, valamint a nyár pollenkoncentrációja többfelé elérheti a magas szintet.
A légnyomás csökken, majd emelkedni kezd.