Mutatjuk, mennyi eső hullhat kedden

2020. március. 03 10:41

Országszerte várható kisebb-nagyobb eső a keddi nap folyamán. Összeállításunkban térképeken mutatjuk be, hol, mekkora mennyiségre számíthatunk.

Mediterrán ciklon csapadékzónája hoz többször esős időt kedden. Este 11 óráig jellemzően 5 milliméter körüli mennyiségek várhatóak, de főként a Duna vonalától keletre ennél többet is jegyezhetünk. Ezeken a területeken, illetve a Dél-Dunántúlon estig helyenként kialakulhatnak zivatarok viharos (55-75 km/óra) szél, intenzív csapadék és kis méretű jég kíséretében.

Az alábbi ábrákon a legfrissebb modelleredmények alapján bemutatjuk a várható csapadékösszegeket kedd 23 óráig (1. térkép), illetve kedd reggeltől szerda 13 óráig (2. térkép).

Radarképeinken nyomon követheti, épp az ország mely tájain hull csapadék, de érdemes figyelemmel kísérni veszélyjelzés oldalunkat is.

Várható csapadékösszeg kedd 23 óráig:

Várható csapadékösszeg szerda 13 óráig:

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.