Mutatjuk, merre hullhat a hó este

2018. március. 21 12:08

Várhatóan lezárul a szombat óta tartó, téli csapadékkel kísért időjárás. Szerda este még az ország középső tájain előfordulhat kisebb havazás, ezt követően már számottevő csapadék nem valószínű.

Az esti órákban északkeleten északkeleti, míg a Dunántúlon északi szél fog fújni. Ezáltal az ország középső területein egy összeáramlási csatorna jön létre, amely kedvező feltételeket biztosít várhatóan kisebb havazás, hózápor kialakulásához. Jelentős hóréteg kialakulása nem valószínű, de Pest megyének a Dunától keletre fekvő területein akár 2-3 centiméteres hóréteg (várhatóan a főváros pesti kerületeiben is) kialakulhat éjfélig. Az összeáramlás a Dunán átkelve jelentősen legyengül, a Dunántúl keleti megyéiben már csak lepel-1 centiméter hó valószínű. Várhatóan az alábbi képsorozaton látható forgatókönyv szerint zajlik majd a jelenség, óráról órára.

Szerda, 20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Csütörtök, 0 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.