Mutatjuk, merre kell kedden esőre számítani, óráról órára

2019. április. 29 14:10

A Kárpát-medence délkeleti területei felett örvénylő ciklon kedden ismét nedvesebb levegőt szállít fölénk. Mutatjuk, merre kell esőre számítani.

A hétfői átmenetileg csapadékmenetesebb időjárás követően délkelet felől egyre nedvesebb levegő áramlik fölénk, emiatt az országban sokfelé kell csapadékra számítani a keddi nap folyamán. Az alábbi képsorozatos bemutatjuk, hogy a ciklon csapadékhulláma várhatóan mikor vonul át hazánk felett.  A legtöbb eső várhatóan a Dunától keletre fekvő területeken hull majd, arrafelé szerda reggelig akár 20 milliméternél is több eshet. A szokásostól eltérően az esőt adó felhőtömbök nem nyugati, hanem keleti, délkeleti irányból érkeznek. Radarképeinken folyamatosan nyomon követheti, hogy épp az ország mely tájain hull csapadék.

Április 30. Kedd, 9 óra

10 óra

11 óra

12 óra

13 óra

14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Május 1. Szerda, 0 óra

1 óra

2 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Az északi országrészen vonul át a hidegfront. Ott változékonyabban alakul az időjárás. Délen marad a hőség. Ilyenkor megszaporodnak a rosszullétek. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár eleji időjárás kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már megjelentek a levegőben. A csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a magas, a pázsitfűféléké és az útifűé az alacsony-közepes tartományban alakulhat.

A légnyomás emelkedik.