Mutatjuk, merre kell szélviharra számítani a hétfői nap folyamán

2020. február. 09 18:16

Északnyugat felől egy hidegfront közelíti meg hazánkat, amelynek hatására többfelé viharossá fokozódik a szél. Mutatjuk, mikor várhatók a legerősebb széllökések.

Az érkező front előtt a Dunántúlon már a hétfő hajnali, reggeli órákban nagy területen viharossá fokozódik a déli, délnyugati szél. A délelőtti órákban kissé tovább nő a szél ereje, a legerősebb széllökések helyenként már a 80 km/órát is meghaladhatják. A hidegfront a kora délutáni órákban éri el hazákat északnyugat felől és vonul nagy sebességgel délkelet felé. A front mentén akár 100 km/órát meghaladó széllökések is kísérhetik az északnyugatira forduló szelet.

Kora estére a front már el is hagyja az országot, ezáltal egyre nagyobb területen megszűnnek a viharos erejű széllökések. Az alábbi képsorozaton három órás időbeli felbontásban követhetjük végig, merre várhatók a legerősebb széllökések az ország területén.

Hétfő reggel, 7 óra

10 óra

13 óra

16 óra

19 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.