Mutatjuk, merre várható havazás a jövő hét első napjaiban

2018. november. 16 16:04

A következő napokban további lehűlésre számíthatunk. A hőmérséklet éjszakánként az ország nagy részén fagypont alá csökken.

Vasárnap estétől nedvesebb léghullámok érkeznek hozzánk, a jövő hét első napjaiban több alkalommal számíthatunk csapadékra, amely nagyrészt eső formájában hull, de elsősorban az Alpokalján, a Mecsekben és a Bakonyban összefüggő hóréteg kialakulása valószínű. A Kőszegi-hegységben akár 10-15 centiméter hó is összejöhet szerda estig. Az Északi-középhegységben is havazhat, de arrafelé nem valószínű nagyobb mennyiségű csapadék, 1-4 centiméter azért ott is hullhat. Az Alpokalja kivételével síkvidéken nem valószínű, hogy néhány óránál tovább hóréteg alakuljon ki a meleg talajfelszín, valamint a kevéssel fagypont feletti levegő hőmérséklet miatt.

Térkép: az ECMWF modell által előrejelzett várható hómennyiség vasárnap estétől szerda estig

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás csökken.