Mutatjuk, merre várható szerdán eső

2019. október. 30 7:38

A szerda délelőtti órákban északnyugat felől újabb csapadéksáv éri el hazánkat. Mutatjuk, az ország mely részeit érinti az esőzés.

A kedden átvonult hidegfrontot követően éjszaka átmenetileg kevesebb helyen fordult elő csapadék az országban. Szerda délelőtt azonban újabb esőzés veszi kezdetét, amely várhatóan este hagyja el délkeleten az országot. Az alábbi képsorozaton bemutatjuk, hogy a csapadékhullám mikor vonul át hazánk felett. A legtöbb eső várhatóan a Dunántúl nyugati és déli területein hull majd. Radarképeinken folyamatosan nyomon követheti, hogy épp az ország mely tájain hull csapadék.

Szerda délelőtt, 10 óra

11 óra

12 óra

13 óra

14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Az északi országrészen vonul át a hidegfront. Ott változékonyabban alakul az időjárás. Délen marad a hőség. Ilyenkor megszaporodnak a rosszullétek. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár eleji időjárás kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már megjelentek a levegőben. A csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a magas, a pázsitfűféléké és az útifűé az alacsony-közepes tartományban alakulhat.

A légnyomás emelkedik.