Mutatjuk, merre várhatók záporok, zivatarok a délutáni, esti órákban

2019. augusztus. 16 11:07

Az átvonuló front hatására a délutáni, esti órákban egyre kedvezőbbek lesznek a feltételek záporok, zivatarok kialakulásához.

Az alábbi képsorozaton bemutatjuk, hogy a legfrissebb előrejelzés szerint a hidegfront az ország mely részeire hoz záporokat, zivatarokat a péntek délutáni, esti órákban. A gyorsan átvonuló felhőkből nagyobb esőre nem kell számítani, csupán kisebb körzeteken hullhat 5 millimétert meghaladó mennyiség. Az éjszakai órákban feloszlanak a gomolyfelhők, további csapadék már nem valószínű. Radarképeinken folyamatosan nyomon követheti, hogy épp az ország mely tájain hull csapadék.

Péntek, 12 óra

13 óra

14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Egészen keddig melegszik az idő, akkor azonban egy markáns hidegfront hoz jelentős lehűlést. Ma fronthatással csak a melegre nagyon érzékenyeknek kell számolni. Töltekezzenek a gyönyörű napos időben. Töltsenek minél több időt a szabadban.
A következő napokban a parlagfű pollenkoncentrációja az ország nagy részén továbbra is jellemzően a közepes-magas tartományban marad, bár helyenként - elsősorban az Alföldön - a nagyon magas szintet is elérheti.

A légnyomás csökken.