Mutatjuk, merre várhatók zivatarok vasárnap délutántól

2019. július. 21 9:54

A délutáni és esti órákban az érkező hidegfront hatására egyre több helyen valószínű záporok, zivatarok kialakulása. Képsorozaton szemléltetjük várható megjelenési helyeiket.

Az alábbi képsorozaton bemutatjuk, hogy a legfrissebb előrejelzés szerint a hidegfront az ország mely részeire hoz záporokat, zivatarokat a vasárnap délutáni, éjszakai órákban. A legtöbb eső várhatóan az északkeleti megyékben hull. Arrafelé kisebb körzetekben akár 10-15 milliméter is eshet néhány óra alatt. A hétfő reggeli órákban már csak a délkeleti megyékben, illetve a Tiszántúlon fordulhatnak elő záporok. Radarképeinken folyamatosan nyomon követheti, hogy épp az ország mely tájain hull csapadék.

 

Vasárnap, 16 óra

17 óra

18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Hétfő, 0 óra

1 óra

2 óra

3 óra

4 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

A hőség után egy hidegfront mérsékli a meleget. Időnként megerősödik a szél. Görcsös, migrénes fejfájás kialakulhat. A következő napokban a parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan tovább emelkedik, országszerte jellemzően a nagyon magas tartományban alakul. Magas szintet érhet el többfelé a csalánfélék és a kenderfélék pollenkoncentrációja is.

A légnyomás emelkedő tendenciát mutat.