Mutatjuk, mikor csillapodik a szél

2022. április. 16 11:47

Szeles, hűvös időt hozott a pénteki hidegfront hazánk területére. Nagy területen erős szélre számíthatunk szombaton, viharos lökések is felléphetnek. Térképen, hol lesz legerősebb a szél.

Hazánk nagy részén változékony, felhős idővel, erős széllel telik a szombat. A legerősebb szél a Dunántúl nyugati tájain, illetve az északkeleti országrészben várható, a magasabban fekvő területeken viharos erősséget elérő széllökésekre is számíthatunk. Mindössze Budapest tágabb környezetében, a középső tájakon maradhat kevésbé szeles a szombat. A szél a teljes napot végigkíséri, a késő esti órákra csillapodik jelentősen a légmozgás, vasárnap napközben azonban ismét megélénkül, több helyen megerősödik a szél.

Az alábbi térképeken a legfrissebb modelleredmények alapján szemléltetjük, hol várható a legerősebb szél szombaton és mikor csillapodik a légmozgás.

Szombat, 14 óra

Szombat, 17 óra

Szombat, 20 óra

Szombat, 23 óra

Vasárnap, éjjel 2 óra

Vasárnap, hajnali 5 óra

Vasárnap, reggel 8 óra

Vasárnap, 11 óra

Vasárnap, 14 óra

Vasárnap, 17 óra

Vasárnap, 20 óra

Vasárnap, 23 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.