Mutatjuk, mikor enyhül az idő

2023. február. 07 11:22

Szikrázó napsütés, hideg idő kíséri a hét nagyobb részét, éjszakánként kemény fagyra számíthatunk a következő napokban is. Hétvégétől azonban változás kezdődik, enyhébb léghullámok érhetik el hazánkat.

Az idei télen zömmel a megszokottnál enyhébb napokban volt részünk, mindössze rövid időszakokban tapasztalhattunk az évszakhoz méltó hideg időt. A sarkvidék térségéből fölénk áramlott hideg levegő azonban az elmúlt hét végétől kezdődően meghozta az igazi téli hideget, az időjárásunkat alakító anticiklon pedig még több napig gondoskodik a normálnál hidegebb idő fennmaradásáról. A napsütéses nappalokat országszerte fagyos éjszakák követik a héten, néhol -11 fokot is mérhetünk, a fagyzugos helyeken ennél is hidegebb lehet hajnalban.

Míg Európa északi területein a megszokottnál melegebb az idő, dél felé haladva láthatjuk a hideg levegő térhódítását. Nem tart azonban sokáig a kifejezetten hideg tél, a hét utolsó napjaiban az óceán felől már enyhébb léghullámok érhetik el kontinensünket, mely hazánkban is enyhülést jelent majd. Kissé változékonyabb időt tartogat tehát a hétvége, több felhőre számíthatunk és a szél is megélénkül, helyenként megerősödik. Vasárnaptól szelídülnek a fagyos éjszakák, kemény fagyra már csak helyenként kell majd számítani, azonban továbbra is nagyobb területen marad fagypont körül a hőmérséklet hajlanban.

Kedd, 12 UTC

Szerda, 12 UTC

Csütörtök, 12 UTC

Péntek, 12 UTC

Szombat, 12 UTC

Vasárnap, 12 UTC

Hétfő, 12 UTC

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás