Mutatjuk, mikor ered el az eső

2023. november. 02 13:00

A péntek hajnali óráktól kezdődően egyre többfelé kell esőre, akár zivatarra számítani. Óráról órára mutatjuk a csapadékzóna várható útvonalát.

Hidegfront érkezik hajnalban, nyugat felől egyre nagyobb területen elered az eső. A front több helyre jelentős esőt hoz, a legtöbb eső várhatóan nyugaton és északon eshet. Zivatarok kialakulásához is kedvezővé válnak a feltételek, melyekből lokálisan hullhat jelentős csapadék. A front mögött átmeneti szünet után a nap második felében nyugat felől újabb záporos, zivataros gócok érik el a Dunántúlt. Az erősebb gócokhoz intenzív csapadék, viharos széllökések és apró szemű jégeső társulhat. A déli, délnyugati tájakon alacsony valószínűséggel egy-két heves zivatar is előfordulhat. 

Az alábbi összeállításban a legfrissebb modelleredmények alapján térképeken szemléltetjük, hol várható eső csütörtök 21 óra és szombat 0 óra között.

A térkép a csapadék intenzitását jelöli. A kékes árnyalatok gyenge, a zöldes közepes, míg a sárga és piros színek erős csapadékintenzitást jeleznek.

Folyamatosan frissülő radarképeinken megtekinthetik, hogy merre hull csapadék az országban, az aktuális információkért pedig érdemes figyelemmel kísérni veszélyjelzés oldalunkat is.

Az alábbi galériát megnyitva a jobb oldalon, fent látható az előrejelzett időpont.

Óráról órára a csapadékzóna útvonala
28 fotó megtekintése
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.