Mutatjuk, mikor ered el az eső, óráról órára

2019. november. 27 9:38

A délutáni órákban hidegfront éri el hazánkat, amelyből egyre több helyen kell esőre számítani. Számottevő javulás majd csak csütörtök estétől valószínű.

Az alábbi képsorozaton látható, hogy a legfrissebb előrejelzés szerint az ország mely részeire, mikor ér a hidegfront lassan áthelyeződő csapadékhulláma. Intenzív csapadék nem valószínű, de több órán át tartó ismétlődő esőre a nyugati és északi területeken számítani kell. Délen az átvonuló csapadéktömbök között akár több órás szünetek is lehetnek. A nagy kiterjedésű esőzés várhatóan csütörtök estétől kezd megszűnni a nyugati, majd a középső országrészben. Legkésőbb -péntek hajnalban- az északkeleti megyékben áll el az eső. Radarképeinken folyamatosan nyomon követheti, hogy épp az ország mely tájain hull csapadék.

Szerda délután, 17 óra

18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Csütörtök, 0 óra

1 óra

2 óra

3 óra

4 óra

5 óra

6 óra

7 óra

8 óra

9 óra

10 óra

11 óra

12 óra

13 óra

14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatással a hétvégéig biztosan nem kell számolni. Fagyosak a reggelek és csúszósak lehetnek reggelre az utak. A lassú melegedés tovább folytatódik, de jelentős változás nem lesz. Fellélegezhetnek a frontérzékenyek. A hideg elpusztítja a kórokozókat, így kevesebb megfázásos tünet jelentkezhet. A borongós, párás idő kedvezőtlenül befolyásolja a hangulatot.

A légnyomás csökken.