Mutatjuk, mikor ered el az eső, óráról órára

2023. március. 30 13:21

Kisebb esőzés veszi kezdetét a késő délutáni órákban, északnyugat felől csapadékzóna éri el hazánkat. Térképeken szemléltetjük az eső útvonalát péntek reggelig.

Melegedés zajlik. A délutáni órákban északnyugat felől csapadékzóna érkezik, egyre több helyen elered az eső. Késő estétől a Dunántúl nyugati tájain alkalmassá válnak a feltételek zivatar létrejöttéhez is, majd az éjszaka második felében egyre inkább kelet, északkelet felé haladva is kialakulhat helyenként zivatar.

Péntek reggelig jellemzően 1-5 milliméter közötti mennyiség valószínű, a keleti határszélen megközelíthetjük a 10 millimétert is.

Az alábbi összeállításban a legfrissebb modelleredmények alapján térképeken szemléltetjük, hol várható csapadék csütörtök 17 óra és péntek reggel 8 óra között. A péntek délutántól várható esőzésről a későbbiekben tesszük közzé írásunkat, a reggeli modellfuttatás eredményei alapján.

A térkép a csapadék intenzitását jelöli. A kékes árnyalatok gyenge, a zöldes közepes, míg a sárga és piros színek erős csapadékintenzitást jeleznek.

Folyamatosan frissülő radarképeinken megtekinthetik, hogy merre hull csapadék az országban, az aktuális információkért pedig érdemes figyelemmel kísérni veszélyjelzés oldalunkat is.

Az alábbi galériát megnyitva a jobb oldalon, fent látható az előrejelzett időpont.

16 fotó megtekintése
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.